Vad är det?

Ta utmaningen!

 

Lördagen den 1 oktober är den internationella 24-timmarsseriedagen, men till skillnad från tidigare år kommer det i Sverige inte finnas en officiell plats för evenemanget, utan det kommer att bli pepp på distans istället.

Det kommer att hållas kontakt via Skype och det kommer läggas upp bilder och uppdateringar på både Facebook och Twitter hela dygnet. Hjälp till att peppa med hashtagen #24HCDSE2016
Om det finns tecknare som har svårt att komma igång med tema är det bara att skicka en funderare :)

Utmaningen är alltså att skapa en färdig serie på 24 sidor under 24 timmar. Ingen förberedelse, allt ska gå från idé till färdig serie på ett enda dygn. Det är en övning för att utmana sitt eget skapande, så den enda du tävlar mot är dig själv! Däremot kan det vara trevligt att få pepp från andra som tar samma utmaning samtidigt.

För mer information om själva utmaningen, besök den officiella hemsidan; 24 Hours Comics Day. De har ett gäng tips och tricks som du kan följa eller strunta i utefter ditt behag.

 

TA UTMANINGEN!

* Teckna i din egen stad med eller utan kollegor och ring oss för att få pepp när småtimmarna känns svåra!
* Eller peppa oss genom att ge oss kärlek via Twitter eller Facebook!

Men hur anmäler jag mig?

För att vi ska få någon aning om hur många som kommer delta i Stockholm är det bra om du klickar på ”Going” i vårt event på Facebook. I övrigt är det bara att dyka upp på plats!